Vuosi vaihtuu pian, ja samalla myös Pien Universumissa tapahtuu runsaasti suuria muutoksia. Pandemian aiheuttamien taloudellisten komplikaatioiden takia joudumme haikein mielin sulkemaan Helsingin Sörnäisissä sijaitsevan ravintolamme Pien Brewpubin.

Ovet sulkeutuivat tänään torstaina 30.12. Pien Brewpubissa toistaiseksi, mutta pyrimme saamaan Brewpubin vielä auki loppuunmyyntikarkeloita varten tammikuun aikana – ilmoitamme tästä lisää pian somekanavissamme.

Kiitos upealle Pien Brewpubin henkilökunnallemme, joka on jaksanut ravintolamaailmaa tässä pandemiahullunmyllyssä. Harmi, että yhteinen tarinamme loppuu jo nyt, mutta näemme varmasti kaikkia vielä monesti.

Pien Shop, Pien Distribution, Haze Wave Festival sekä aivan näillä näppäimillä aukeava verkkokauppamme Webshop jatkavat toimintaansa normaalisti. Brewpub oli oma erillinen yrityksensä, joten muut toimintomme ovat täysin turvattuja. Lisää Brewpubin sulketumisesta voit lukea

Tämän surullisen uutisen ohella meillä on myös runsaasti hyvää tulevalle vuodelle – Pien Brewing jatkaa toimintaansa!

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä oluisiin, joita olemme Brewpubin alakerrassa panneet – onhan tuloksena Suomen Untappd #1 -sija sekä kilokaupalla hyvää palautetta ja tuttuja kasvoja, jotka hakevat jokaisen oluen heti julkaisun jälkeen. Jokainen olut on myyty loppuun alle viikossa ja olemme saaneet kyselyitä yli kymmeneltä maahantuojalta ympäri Euroopan.

Näin pienessä panimossa on kuitenkin omat haasteensa – jotta saisimme oluesta tehtyä mahdollisimman hyvää, vaatii se ympärilleen kalliita laitteita. Näin pienellä panimolla ei ole taloudellisesti mahdollista hankkia näitä tärkeitä laitteita ja mittareita, sillä takaisinmaksuaika olisi kymmeniä vuosia tuotannon ollessa pientä.

Brewingin toiminta Brewpubin tiloissa loppuu myös tammikuun aikana, mutta panimon tarina on vasta alussa! Takataskussamme on vielä muutama yllätys, tietoa näistä sekä panimon tulevaisuudesta tulossa PIAN kaikille tynnyröityjen ja humaloitujen oluiden ystäville.

Webshop tulee mullistamaan oluen jakelun Suomessa – virolaisen yhteistyökumppanimme avulla toimiva verkkokauppa tulee tarjoamaan niin kotimaiset, eurooppalaiset kuin amerikkalaisetkin riippumattomien pienpanimoiden tuotteet ympäri Suomen – ilman prosenttirajaa ja kaikki asiaankuuluvat verot maksaen! Mukana kotimaisista panimoista ovat mm. Olarin Panimo, ETKO, Mallassepät, Salama, Tuju… Voit käydä kurkkaamassa jo alustavaa valikoimaa osoitteessa https://pien.fi/pien-webshop.

Webshop aukeaa tammikuun alkupuoliskolla – mukana avajaiskattauksessa on myös muutama vahattu Pien Brewing The Black Tooth -pullo, mitä ei mistään muualta saakaan…

Vuosi 2022 tulee olemaan suuri mutta Pien!

Odottavin tunnelmin,
Erkki Häme & Tuomas Kokkonen